Restaurants by Spoon ja Rosegarden: uusi standardi liikuntahallien ravintolatarjontaan

Ravintolaketju Restaurants by Spoon on tunnettu golfkenttien yhteydessä olevista ravintoloistaan. Helmi-maaliskuussa 2025 yritys avaa uuden ravintolan tennis- ja padelkeskus Rosegardeniin. Ideavaiheen epäröinti on vaihtunut ennakkoluulottomaan innostukseen.  

Restaurants by Spoon Oy (aiemmin Food by Kuhlefelt) on vuonna 2017 perustettu ravintola- ja cateringalan yritys. Ravintolatoiminnan pyörittäminen käynnistyi Hirsala Golfissa, josta toiminta laajeni GoGolfin ravintolatoiminnan konsultointiin Kurk Golfissa ja Hill Side Golfissa. Tänä päivänä yritys tunnetaan Spoon-ravintoloistaan Pickalan, Kytäjän ja Tapiolan golfkenttien yhteydessä. Talvella 2025 yritys laajentaa toimintaansa Espoon Laajalahteen valmistuvaan tennis- ja padelkeskus Rosegardeniin. 

Rosegardenin toimitusjohtaja Hexi Arteva kertoo, että jo hallin suunnitteluvaiheessa oli selvää, että sinne halutaan laadukas ravintola. 

– Olemme rakentamassa uudenlaista klubielämystä tenniksen ja padelin ympärille; olennaisena siihen kuuluu hyvä ruoka ja viihtyminen myös peliajan ulkopuolella, Arteva toteaa.

– Kävimme usein tontilla käydessämme tien toisella puolella syömässä Tapiola Golfin yhteydessä sijaitsevassa Spoon TAGissa ja vaikutuimme sen konseptista. Syksyllä 2023 olin yhteydessä ravintolatoimenjohtaja Tero Kuokkaseen ja aloitimme keskustelut yhteistyöstä. 

Avaus jollekin uudelle

Restaurants by Spoonin toimitusjohtaja Sebastian Kuhlefelt myöntää, että hänen ensireaktionsa yhteydenottoon oli skeptinen. Takana oli haastava vuosi, liikaa investointeja ja paluu perusasioiden ääreen. Uusi toteutusmalli vaikutti haastavalta, vaikka lähtökohtaisesti kaikki projektit kiinnostavatkin yrittäjää.

– Ensimmäisenä minulle tuli mieleen, että olemme pystyttämässä liikuntahalliin kahvilaa. Kuunnellessani esitystä Rosegardenista, olinkin jo minuuteissa myyty idealla. Havainnekuvien ja fiiliksen kautta ymmärsin, että pääsisimme tekemään ennakkoluulottomasti jotain sellaista, mitä Suomessa ei ole ennen tehty. Kun oma esityksemme vielä osui yksi yhteen Rosegardenin näkemysten kanssa, pohja yhteistyölle ja avoimelle keskustelulle oli syntynyt. Me lähdemme nyt luomaan uutta standardia kokonaisuudessaan ainutlaatuiseen klubimiljööseen, Kuhlefelt kertoo. 

Toimitusjohtaja Sebastian Kuhlefelt, Restaurants by Spoon

Yhteinen näkemys

Talven neuvottelujen jälkeen osapuolet allekirjoittivat vuokra- ja kumppanuussopimukset keväällä 2024. Sittemmin suunnitelmia, mukaan lukien keittiön asemointi, on käyty yhdessä läpi parin viikon välein. Rosegardenin ravintolasta on näkymä tenniskentille. Lisäksi padelhallissa on oma loungetila ja kesällä 2026 avautuu terassi. Kuhlefeltin haaveissa on tarjota asiakkaille aidosti viihtyisä paikka, jossa ruoka tarjoillaan pöytiin aamiaista myöten, vitriinissä on monipuolinen tarjonta ja viini- sekä olutlistat ovat laadukkaat. Tämä liittyy vahvasti myös yrityksen arvoihin: asiakaslähtöisyys ja paras palvelu.

– Toimintaympäristö on aina omanlaisensa ja siihen pitää vastata erilaisin keinoin. Me haluamme olla luotettava yhteistyökumppani pääasiakkaallemme. Tarvittaessa olemme valmiita nopeastikin muuttamaan ja kehittämään toimintaamme asiakkaan vuoksi. Spoonin slogan onkin ”Ruokaa suurella sydämellä ja leveällä hymyllä. Aina.” 

Rosegardenin puolelta on helppo antaa alkaneelle yhteistyölle kiitosta.

– Olemme hyvillä mielin voineet luovuttaa ravintolamaailman suunnitteluvastuun ammattilaisten haltuun, kun ajatukset ja arvot ovat heti alusta alkaen olleet hyvin pitkälti samanlaisia. Matkan varrella näkemys on Spoonin johdolla kehittynyt koko ajan oikeaan suuntaan. Nyt on vahvasti sellainen fiilis, että Rosegardenin ja Spoonin yhteistyö on varsin mainio kokonaisuus, Arteva toteaa.

Aikataulu lyöty lukkoon

Spoon Rosegardenin loppuvuosi kuluu ruokalistojen, reseptien, taustajärjestelmien ja rekrytointien parissa. Yrityksellä on 13 ympärivuotista työntekijää, joista löytyy kokenut tiimi vastaamaan uuden ravintolan avajaisista ja alkuvaiheista. Kuhlefelt tietää entuudestaan, että haasteiden aika tulee vasta myöhemmin. 

– Alkuvuodesta on irtaimiston ja muiden hankintojen vuoro. Kiireisin aika koittaa pari viikkoa ennen avajaisia. Keittiössä alkaa silloin laitteiden ja annosten testaukset, mutta aikaa jää vielä viime hetken muutoksillekin. Varmaa on kuitenkin, että ravintolan ovet avautuvat samana päivänä hallin kanssa, Kuhlefelt lupaa. 

© 2024 Rosegarden / RoGa Sport Oy. All rights reserved.